VABILO K VKLJUČITVI V MREŽO ZA DRUŽBENO ODGOVORNOST SLOVENIJE

Vsa podjetja, ki so se v letu 2020 vključila v postopek pridobitve certifikata Družbeno odgovoren delodajalec ali so le-tega v že pridobila, vabimo, da se nam pridružijo v Mreži za družbeno odgovornost (MDOS).

V okviru Mreže za družbeno odgovornost Slovenije (MDOS), ki jo vodi Ekvilib Inštitut, že vrsto let gradimo skupnost podjetij, ki verjamejo v pomen in nujo družbeno odgovornega ravnanja in delovanja. Ker želi Mreža za družbeno odgovornost Slovenije v letu 2021 razširiti svoje članstvo in aktivnosti, vsa podjetja lepo vabimo, da se pridružijo naši skupnosti. Odločili smo se, da vsem, ki so v letu 2020 pristopili k pridobitvi certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, v letu 2021 nudimo enoletno brezplačno članstvo v MDOS.

Kaj prinaša članstvo?

  • MREŽENJE: srečanja članov in tematska izobraževanja, delavnice, družbeno odgovorni zajtrki, študijski obiski,…
  • INFORMIRANJE: Izdajanje mesečnega novičnika, kjer člani z bralci delijo svoje družbeno odgovorne aktivnosti, in v katerem objavljamo najrazličnejše zanimivosti, tako iz Slovenije kot širše
  • IZMENJAVA IN PRENOSI DOBRIH PRAKS NA NACIONALNEM IN MEDNARODNEM NIVOJU: sodelovanje v pobudah panevropske mreže CSR Europe in ostalih projektih partnerskih organizacij.
  • SVETOVANJE PRI UVAJANJU KONCEPTA DRUŽBENE ODGOVORNOSTI V DELOVANJE ČLANIC: Svetovanje Ekvilib – članom, člani – članom.
  • ZAGOVORNIŠTVO DRUŽBENE ODGOVORNOSTI PRI JAVNIH INSTITUCIJAH V SLOVENIJI IN EU: zavzemanje za zakonodajo, ki spodbuja družbeno odgovorno poslovanje.

V letu 2021 tako načrtujemo izdajo 10 novičnikov, izvedbo konference Trendi na področju družbene odgovornosti 2021, organizacijo letnega srečanja in druženja članov Mreže za družbeno odgovornost Slovenije, izvedbo vsaj 2 družbeno odgovornih zajtrkov, izvedbo študijskega obiska (v kolikor bodo razmere dopuščale) ter druge aktivnosti v okviru članstva.

Več informacij o MDOS mreži: www.mdos.si

V kolikor vas zanima več informacij glede članstva vabljeni, da nam pišete na lucija@ekvilib.org.

V kolikor se želite vključiti v mrežo vas prosimo, da izpolnite prijavnico in izjavo »Zaveza vodstva k uveljavljanju družbeno odgovornih praks znotraj podjetja« ter ju pošljete na Ekvilib Inštitut (s pripisom Mreža za družbeno odgovornost), Medvedova 28, 1000 Ljubljana. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.