Uspešno zaključeno letno srečanje imetnikov certifikata Družbeno odgovoren delodajalec in certifikata Družini prijazno podjetje

  1. in 16. 9. 2022 je v Portorožu potekalo srečanje imetnikov certifikata Družbeno odgovoren delodajalec in certifikata Družini prijazno podjetje.

Četrtkovo popoldne je bilo namenjeno delavnici Utelešenega vodenja. Aleš Kranjc Kušlan je udeležence skozi delavnico vodil po metodi utelešenja (embodiment), kjer smo uporabljali telo kot medij spoznavanja sebe, drugih ter pristopa Sočutnega raziskovanja Mateja Gaborja.

Sproščenemu in gibalno čuječemu dogodku je sledilo večerno predavanje Katarine Veselko o Pogumu pri vodenju, kjer smo izvedeli, da smo pogumni takrat, ko si priznamo ranljivost, saj skozi pogum doživljamo tesnobo, negotovost in smo čustveno izpostavljeni, a hkrati rastemo.

Barbara Bezek Rot iz Banke Slovenija ter Taja Kaker, direktorica GateHuba, sta v nadaljevanju predstavili notranjo komunikacijo in seznanjanje zaposlenih s certifikatom ter ukrepi znotraj njunih organizacij in ključni ter skupni zaključek je bil, kako pomemben faktor je tim DPP oz. tim DOD za kvalitetno interno komunikacijo.

Magdalena Fabčič nam je predstavila temo Menopavza in delovno okolje, kjer je bil glavni poudarek, da naj menopavza v službi ne bo več tabu ter kako ohraniti polno angažiranost zaposlenih žensk tudi v zrelih letih, oz.  kako lahko  proaktiven pristop k menopavzi na delovnem mestu postane del kadrovske strategije in s tem pomaga tako zaposlenim kot delodajalcem.

Monika Golob Sluga nas je spomnila na  sindrom izčrpane mame  oz. predstavila podporo integracije mamic v delovno okolje po vrnitvi s porodniškega dopusta.

Pred skupnim kosilom in slovesom smo slišali še tri dobre prakse ukrepov certifikatov DPP in DOD. Kako deluje psihosocialna podpora zaposlenim v Zavarovalnici Triglav nam je predstavila Ana Staržar, iz podjetja Kostak je Nina Lekše opisala primer dobre prakse družbene odgovornosti, Alenka Malenšek Breznik pa nam je predstavila trajnostno poročilo Slovenske turistične organizacije.

Udeleženci so bili zelo zadovoljni s programom in izvedbo srečanja, vsi skupaj pa že komaj čakamo, da se prihodnje leto spet snidemo.