ZAVOD SV. TEREZIJE

Zavod je bil ustanovljen leta 2006 in  nudi celodnevno oskrbo 77 stanovalcem.

V prostorih doma se izvaja vsakodnevno institucionalno varstvo starejših, zdravljenje in zdravstvena rehabilitacija, zdravstvena nega ter specialistična zdravstvena dejavnost.

Za boljše in pestro bivanje pri nas poskrbijo razne tedenske aktivnosti ter obiski zunanjih skupin, kot so pevski zbori, otroci iz vrtcev in šol, člani raznih društev.

Vključujemo se tudi v okolico in nudimo pomoč tistim, ki še živijo v domačem okolju. Tako izvajamo tudi socialnovarstveno storitev pomoč družini na domu.

Naš dom sv. Terezije se nahaja ob obrobju vasi Videm v samem centru občine Dobrepolje. Sam kraj, kot tudi dom obdaja še neokrnjena narava s travniki in gozdom pokriti hribi. Navdaja nas predvsem čist in zdrav zrak v mirni okolici, kar nudi mir vsem, ki to iščejo. V poletnem času se je v domskem Cvetkinem parku prijateljstva moč oddahniti, zaužiti sončne žarke, v zimskem času pa se močno izraža prava zimska idila narave. V domu se nahaja tudi kapela Sv. Terezije, ki je tudi zaščitnica doma. Po njenem vzoru še danes poskušamo slediti poti dobrote in skromnosti, ter našim stanovalcem nudimo spokojno, brezskrbno, a življenja polno bivanje.

Št. certifikata
0070/2021
Velja do:
09. september 2023

Status certifikata

  • Status certifikata: NEAKTIVEN
  • Medgeneracijsko sodelovanje