UNICHEM d.o.o.

UNICHEM d.o.o.

 Unichem d.o.o. je leta 1989 ustanovil Mile Radivojević, univ. dipl. ing. kemijske tehnologije,  kot prvo zasebno podjetje za proizvodnjo izdelkov za vrt in dom, ki temelji na lastnem razvoju in proizvodnji. Vodil ga je skoraj 30 let do upokojitve in danes je Unichem sodobno opremljeno podjetje, tako tehnološko kot informacijsko, z registracijami in prodajo izdelkov v več kot 60 državah sveta in je vodilni slovenski proizvajalec sredstev za prehrano in varstvo rastlin (organska gnojila, substrati, specialna gnojila in ekološka sredstva za zaščito rastlin) ter zaščito pred mrčesom in glodavci (insekticidi in rodenticidi).

Na tujih trgih, posebno v 5 državah, kjer ima hčerinska podjetja (Hrvaška, Slovaška, Češka, Madžarska, Poljska), zaseda pomembno tržno mesto. Unichem je v skoraj 34 letih rasti bistveno povečal zlasti prihodke in delež izvoza v celotni prodaji, ki sedaj dosega že več kot 70 %.

Za kakovost poslovanja in razvojno zagnanost skrbijo vsi zaposleni, ki jih je v podjetju doma in v tujini trenutno 150. Podjetje se odlikuje po mladem in izobraženem teamu strokovnjakov (agronomov, kemikov, strojnikov, psihologov, pravnikov, ekonomistov …). Bistveno je povečal tudi  asortima proizvodov, saj jih ima sedaj čez 250, zaokroženi pa so v visoko prepoznavnih blagovnih znamkah Plantella in Bio Plantella ter Effect in Ratimor.

Posebej pa je poznan po edinstvenem Klubu GAIA z revijo GAIA s preko 50.000 ljubiteljskih vrtnarjev – članov in sledilcev kluba in seveda po naših spletnih straneh: podjetje Unichem v SLO in ANG jezikovni različici ter 5 jezikih hčerinskih podjetij, plantella.si, plantella.hr,  ratimor-effect-pestcontrol.com, klubgaia.com. Za prizadevanja za ekološke produkte združene v blagovni znamki BIO PLANTELLA, je podjetje prejelo številne nagrade na državni ravni.

Št. certifikata
0032/2022
Velja do:
30. september 2025

Status certifikata

  • Stopnja certifikata
    PRISTOPNI
  • Organizacijsko upravljanje