SILVAPRODUKT d.o.o.

Slovensko podjetje Silvaprodukt deluje že od leta 1951 in je vodilni slovenski proizvajalec izdelkov za zaščito lesa, ki svoje inovativne in učinkovite rešitve ponuja že več kot 70 let.

Vsi naši proizvodi in storitve so plod domačega znanja, saj so bili razviti v sodelovanju z Oddelkom za lesarstvo Biotehniške fakultete v Ljubljani in preizkušeni v laboratorijih ter tudi terensko testirani pod okriljem različnih inštitucij znanja po vsej Evropi in svetu. Rezultat dolgoletnega raziskovalnega dela in sodelovanja z Biotehniško fakulteto v Ljubljani je izbor visokokakovostnih in učinkovitih proizvodov ter storitev za zaščito lesa, ki v panogi veljajo za inovativne, okolju prijazne in usmerjene k načelom zelenega in krožnega gospodarstva.

Zaradi želje po neprestanih izboljšavah kakovosti naših izdelkov, razvoja novih inovativnih proizvodov in izboljšanja izkušnje naših uporabnikov smo tudi redno člani različnih mednarodnih raziskovalnih projektov. Trenutno pod okriljem mednarodnega projekta, ki ga financira EU, imenovanega Interreg Italija-Slovenija Durasoft, v Beneški laguni izvajamo terenska testiranja sprejemljivosti našega zaščitnega sredstva Silvanolin® za zaščito beneških pilotov in ostale lesene infrastrukture v laguni. V predhodnem projektu WinTherWax, financirala ga je Evropska komisija za MSP podjetja pod perspektivo Obzorja 2020, pa smo skupaj s partnerjema M Sora in Biotehniško fakulteto v Ljubljani razvili inovativen vosek za površinsko zaščito lesa Silvacera®, ki je bil nato skupaj z našim termično modificiranim lesom Silvapro® uporabljen za izdelavo okna Natura optimo XLT, za katerega je podjetje M Sora prejelo številna, tudi mednarodna priznanja in nagrade.

Naši izdelki in storitve zato zagotavljajo, da bo les dokazano kakovostno zaščiten. Prav tako zagotavljamo, da se lahko z pravilnim postopkom zaščite lesa in z našimi rešitvami lesu nekajkrat podaljša njegova pričakovana življenjska doba, kar zagotavlja mnogo manjše ali celo ničelne stroške nadaljnjega vzdrževanja in obnavljanja, to pa je za vsakega uporabnika izjemnega pomena.

Tradicija, reference, patenti, nagrade in priznanja govorijo o naši strokovnosti in kakovosti, ki nas na področju zaščite lesa nesporno uvršča v sam svetovni vrh. 70 let izkušenj s področja zaščite lesa pa nam daje samozavest, da lahko trdimo, da smo sposobni zagotoviti ustrezno in kakovostno storitev ali proizvod na področju zaščite lesa, ne glede na zahtevne želje naročnika.

Več informacij o naših izdelkih in storitvah za zaščito lesa najdete na www.silvaprodukt.si

Št. certifikata
0057/2020
Velja do:
04. januar 2023

Status certifikata

  • Status certifikata: NEAKTIVEN
  • Usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja