Rosenbauer, d.o.o.

Rosenbauer d.o.o je vodilni svetovni proizvajalec sistemov za gašenje in zaščito pred nesrečami. Podjetje razvija in proizvaja vozila, sisteme za gašenje požara, opremo in digitalne rešitve za strokovno, industrijsko in prostovoljno gasilsko službo ter sisteme za preventivno gašenje. Vsi glavni sklopi standardov so zajeti v izdelkih v Evropi, ZDA in Aziji. Skupina ima aktivno servisno in prodajno mrežo v več kot 120 državah.

Osnovne dejavnosti podjetja Rosenbauer d.o.o. so proizvodnja gasilskih vozil, nadgradenj, podaljšanih kabin ter rezervoarjev za vodo, od leta 2016 so na slovenskem trgu tudi uradni zastopnik za prodajo gasilske opreme blagovnih znamk Rosenbauer, MSA Safety, Flir, Bristol in drugih. V sklopu dejavnosti izvajajo tudi servis za gasilska vozila. So del internacionalnega koncerna podjetja Rosenbauer, odgovorni za prodajo gasilskih vozil in opreme na bivših jugoslovanskih trgih, večino proizvodnih produktov pa prodajo znotraj koncerna v Avstrijo, Nemčijo, Švico, Italijo, Španijo, Singapur in Savdsko Arabijo. Leta 2018 so bili izbrani za Pomursko podjetje leta med srednje velikimi podjetji.

Poslanstvo podjetja Rosenbauer

Njihov cilj: so številka 1 na področju požarne zaščite pred katastrofami na svetu. Z njihovimi že uveljavljenimi prednostmi – usmerjenost k stranki, inovativnost in zanesljivost – utrjujejo vodilno tržno pozicijo in  z učinkovitim in varčnim ravnanjem dosledno povečujejo vrednost podjetja.

Strankam so zanesljiv partner. Njihove potrebe in zahteve poskušajo izpolniti z razvijanjem inovativnih produktov in storitev. Rezultat stalnega razvoja pa so optimalna kakovost, najnovejše tehnologije in kompetence na področju iskanja pravih rešitev, ki strankam nudijo jasne prednosti.

Sodelavke in sodelavci so motivirani in podjetje jim je hvaležno za njihov prispevek. Pristopajo z občutkom odgovornosti, zaupanjem in spoštovanjem. Varnost in zdravje na delovnem mestu sta na prvem mestu.

Rosenbauer kakovost se odlikuje in predstavlja temelj vodilne tržne pozicije. Njihov sistem upravljanja, načelo vodenja in organizacijsko strukturo redno ocenjujemo in dosledno vlagajo v izobraževanje in usposabljanje vodilnih in drugih zaposlenih.

Zaveza družbene odgovornosti

Podjetje Rosenbauer d.o.o  se zaveda odgovornosti, ki jo nosijo kot prejemnik certifikata družbeno odgovorni delodajalec.  Zaradi njihove primarne dejavnosti in nenehne rasti se zavedajo odgovornosti do širše družbene skupnosti, zavedajo se odgovornosti do njihovih kupcev, zaposlenih in sprememb s katerimi se srečujejo na vsakodnevni ravni. Vodstvo podjetja se zaveda pomena zadovoljstva zaposlenih v podjetju, saj so le zadovoljni zaposleni ključ do dobro opravljenega dela in posledično uspeha podjetja. Zato se resnično trudijo, da bi zaposlenim ponudili kar se da varno in zdravo delovno okolje v katerem bi se počutili dobro. Poleg zaposlenih pa je bistvenega pomena tudi delovanje podjetja, ki mora biti prilagojeno varovanju okolja in naravnih virov.

Št. certifikata
0032/2021
Velja do:
31. januar 2025

Status certifikata

  • Stopnja certifikata
    PRISTOPNI
  • Organizacijsko upravljanje
  • Usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja
  • Medgeneracijsko sodelovanje
  • Zdravje in varnost pri delu