ETA d.o.o. Cerkno

ETA Cerkno je ena najpomembnejših proizvodnih enot v nemškem koncernu E.G.O., ki je zaradi inovativnosti in razvoja v samem vrhu proizvodnje izdelkov za gospodinjstvo in vgradnih komponent za izdelke bele tehnike.  So podjetje z bogato tradicijo, ki v Cerknem deluje že od leta 1947. Že dobrih petdeset let sodelujejo z nemškim koncernom E.G.O., ki je danes večinski lastnik podjetja. ETA Cerkno je ena najpomembnejših proizvodnih enot v koncernu, ki je zaradi inovativnosti in razvoja v samem vrhu proizvodnje izdelkov za gospodinjstvo in vgradnih komponent za izdelke bele tehnike. V 18 državah sveta ima 21 proizvodnih in distribucijskih lokacij. Položaj v koncernu jim omogoča stabilnost in možnost novih vlaganj v razvoj in zaposlene. So največji svetovni proizvajalec grelnih plošč. Lani so jih prodali skoraj pet milijonov. V Cerknem so izdelali še več kot devet milijonov termostatov in skoraj milijon izdelkov iz komercialne litine. Izdelke izvažajo v številne države.

V ETA Cerkno ves čas mislijo na prihodnost. Njihova vizija je biti nosilec razvoja komponent za gospodinjske aparate za potrebe globalnega tržišča po konkurenčnih cenah in s tem posledično skrbi za zadovoljstvo kupcev. Redno modernizirajo proizvodnjo, jo povečujejo in uvajajo nove tipe izdelkov. Z dobičkonosnim poslovanjem, večanjem poslovne učinkovitosti in dolgoročno varnostjo poslovanja ustvarjajo koristi za zaposlene in lastnike. Zavedajo se tudi družbene in okoljske odgovornosti. Z različnimi projekti preprečujejo in zmanjšujejo obremenjevanje okolja, uporabljajo okolju prijazne materiale, zmanjšujejo količino proizvedenih odpadkov ter zagotavljajo spoštovanje in izpolnjevanje okoljevarstvenih norm.

Temeljna načela je skozi rast podjetja razvila skupina E.G.O. in jih širi po vseh lokacijah in podjetjih po vsem svetu. Zaposlene in njihove potrebe podjetje postavlja v središče tega kar dela. Tako lahko ponudi svojim strankam uporabne rešitve in izdelke, ki so korak pred konkurenco.

Pri tem so njihova vodila:

1) Biti in ostati družinsko podjetje.

2) Misliti na dolgi rok in delovati trajnostno.

3) Izumiteljski duh: inovacije, ki izboljšajo življenje ljudi.

4) Poglabljanje identificiranosti zaposlenih s podjetjem.

5) Spodbujanje zaposlenih, krepitev samoiniciative, prenos odgovornosti.

6) Poštenost in zvestoba.

ETA Cerkno verjame, da posameznik šteje, a rezultate dosegajo ekipe. So odprto podjetje, ki verjame v odkrito komunikacijo in izmenjavo informacij ter kroženje znanja med zaposlenimi, katere odlikujejo naslednje vrline: doslednost, inovativnost, ustvarjalnost, spoštljivi odnosi in želja po uspehu.

Št. certifikata
012/2020 - N2
Velja do:
01. december 2026

Status certifikata

  • Stopnja certifikata
    NAPREDNI 2
  • Usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja