DOM UPOKOJENCEV IZOLA

Dom upokojencev Izola – Casa del pensionato Isola je javni socialno varstveni zavod za izvajanje institucionalnega varstva starejših oseb, starih 65 let in več. Svoje poslanstvo opravlja že od leta 1953. S 70 leti uspešnega delovanja sodi med najstarejše tovrstne ustanove v Sloveniji.

Dom se nahaja na odlični lokaciji, v neposredni bližini starega mestnega jedra in le streljaj od lepo urejene morske obale. Domski park nudi možnost sprehoda, posedanja in druženja v senci dreves.

Dejavnost doma se odvija v treh med seboj povezanih zgradbah na približno 6.000 kvadratnih metrih površine. V domu prebiva 205 stanovalcev, katerim je zagotovljena osnovna in socialna oskrba ter zdravstvena nega 24 ur na dan, starostniku primerna prehrana, fizioterapevtske storitve, storitve delovne terapije in frizerske, pedikerske ter druge storitve. Prav tako je v Domu na voljo osebni zdravnik, psihiater, ortoped in specialist diabetolog.

S številnimi kulturnimi in zabavnimi dejavnostmi in srečanji Dom spodbuja prostovoljstvo, medgeneracijsko druženje ter sodelovanje z lokalnimi društvi in organizacijami.

Dom upokojencev Izola izvaja storitev dostave kosila na dom za zunanje uporabnike vse dni v letu. Ponuja pa pranje in likanje perila.

Zavedamo se, da je prava pot delati s srcem, strokovno in spoštljivo, zato je cilj pozitivno delovanje, sodelovanje in povezovanje z iskreno željo biti in ostati za ljudi varen, prijazen in topel dom.

 

Št. certifikata
0040/2022
Velja do:
11. april 2026

Status certifikata

  • Stopnja certifikata
    PRISTOPNI
  • Usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja