Converta d.o.o.

Podjetje Converta d.o.o., Ljubljana se že več kot 15 let ukvarja s področjem upravljanja zapadlih terjatev in so člani TCM Group, največjega svetovnega združenja agencij in odvetniških pisarn, specializiranih za izterjave. Prisotni so v več kot 150 državah na 6 kontinentih. Sodelujejo samo z zanesljivimi, kvalificiranimi in izkušenimi specialisti, ki uspešno predstavljajo interese njihovih strank na lokaciji.

Sodelovanje z visoko kvalificiranimi specialisti

Princip njihovega dela je kooperacija z izkušenimi visoko kvalificiranimi specialisti s področja prava ter ekonomije. Njihovi sodelavci učinkovito predstavljajo interese strank ter iščejo najboljše rešitve med postopkom izterjave dolgov. Med postopkom izterjave, delujejo v interesu tako upnika kot tudi dolžnika. Želijo delovati kot mediator, ki pomaga doseči sporazum ter rešiti problem ob hkratnem spoštovanju pravic vseh vpletenih. Njihov cilj je uspešna izterjava ob istočasnem spoštovanju obstoječega poslovnega odnosa med upnikom in dolžnikom, ki se lahko po uspešni rešitvi plačila terjatve, vrneta k običajnemu sodelovanju.

Globalni doseg

Naši poslovni partnerji delujejo na trgih centralne in vzhodne Evrope oziroma državah kot so Bosna in Hercegovina, Belorusija, Hrvaška, Češka, Estonija, Madžarska, Kazahstan, Litva, Latvija, Makedonija, Moldavija, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Ukrajina; Zahodna Evropa: Avstrija, Belgija, Ciper, Danska, Finska, Francija, Grčija, Španija, Nizozemska, Irska, Islandija, Luksemburg, Malta, Nemčija, Norveška, Portugalska, Švedska, Švica, Velika Britanija, Italija, Turčija; kakor tudi: Avstralija in Nova Zelandija, Argentina, Brazilija, Bolivija, Čile, Ekvador, Kolumbija, Kitajska, Hong Kong, Singapur, Tajska in Vietnam, Egipt, Maroko, Nigerija, Tunizija, Tanzanija, Južna Afrika, Indija, Irak, Iran, Pakistan, Združeni arabski emirati, Kanada, Združene države Amerike ter mnoge druge.

Varovanje podatkov upnikov in dolžnikov

Pri našem delu spoštujejo standarde Evropske unije in Združenih držav Amerike (Safe Harbor) glede varovanja osebnih podatkov. So uporabniki unikatnega sistema TCM Exchange Platform, ki se uporablja za varno izmenjavo podatkov med tujimi partnerji ter strankami.

Zaveza družbene odgovornosti

Converta sprejema globalni dogovor Združenih narodov kot globalno pobudo katere namen je doseči prostovoljno zavezanost poslovne skupnosti k družbeni odgovornosti z izvajanjem desetih načel, ki temeljijo na človekovih pravicah, delu in odgovornosti, okoljskih standardih in protikorupcijskih prizadevanjih:

 • podpira in spoštuje varstvo mednarodno razglašenih temeljnih človekovih pravic na svojem področju vpliva.
 • zagotavlja, da ni vpletena v kršenje človekove pravic.
 • podpira svobodo združevanja in učinkovito priznavanje pravice do kolektivnih pogajanj.
 • podpira odpravo vseh oblik prisilnega in obveznega dela.
 • podpira odpravo dela otrok.
 • podpira odpravo diskriminatornih praks pri zaposlovanju in poklicnem delu.
 • podpira previdnostni pristop k okoljskim izzivom.
 • izvaja pobude za spodbujanje večje okoljske odgovornosti.
 • spodbuja razvoj in širjenje okolju prijaznih tehnologij.
 • prizadeva si  proti korupciji v vseh njenih oblikah, vključno z izsiljevanjem in podkupovanjem.
Št. certifikata
0034/2021
Velja do:
16. februar 2023

Status certifikata

 • Status certifikata: NEAKTIVEN
 • Usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja