C Automobil Import d.o.o.

Podjetje C Automobil Import d.o.o. je uvoznik za vozila znamke Citroën in DS Automobiles za Slovenijo in Bosno in Hercegovino.  Podjetje je bilo ustanovljeno v začetku leta 2016 v lastništvu švicarskega avtomobilskega trgovca Emil Frey, ki na slovenskem avtomobilskem trgu združuje 10 podjetij, 12 priznanih avtomobilskih znamk in več kot 500 strokovnjakov različnih profilov.
Začetki zgodovine Citroën v Sloveniji segajo v leto 1959 s prvo montažo avtomobilov AZ, rekli smo jim “spaček”. Podjetje Citroën Slovenija d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1996, kot hčerinsko podjetje v 100% lasti podjetja Automobiles Citroën, s takratnim sedežem v Kopru, z namenom distribucije vozil, rezervnih delov in storitev Citroën preko neodvisne mreže in svoje lastne maloprodaje. Razvoj podjetja je šel predvsem v smeri širjenja dejavnosti tudi na tržišče Bosne in Hercegovine.
Temeljne dejavnosti podjetja so spremljanje in razvoj prodajne mreže pooblaščenih prodajalcev novih vozil Citroën in DS Automobiles, pooblaščenih serviserjev in distributerjev nadomestnih delov. Prodajne in servisne storitve potekajo preko mreže 23 pooblaščenih prodajalcev novih vozil Citroën, distributerjev rezervnih delov in pooblaščenih serviserjev ter 4 pooblaščenih serviserjev. Za kupce vozil znamke DS Automobiles pa v Sloveniji ekskluzivno dejavnost pooblaščenega prodajalca in serviserja opravlja DS Store Ljubljana.
Znamka Citroën se ponaša z izjemno bogato zgodovino, od 2CV do CX, od Traction do Méhari, od tipa H do Visa, od CX do C5X. Citroën že več let spremlja ljudi, njihove sanje o avanturističnih poteh, družinska potovanja. Zgodba o Citroënu se je začela pisati leta 1919 in vse od takrat spremlja želje kupcev po svobodi, nepozabnih življenjskih avanturah in družinskih izletih ter brezskrbne mobilnosti.

Št. certifikata
0016/2022
Velja do:
06. september 2025

Status certifikata

  • Stopnja certifikata
    PRISTOPNI
  • Organizacijsko upravljanje