Aluminium Kety Emmi d.o.o.

Podjetje Aluminium Kety Emmi je proizvodno podjetje iz Slovenske Bistrice, ki se ukvarja z mehansko in površinsko obdelavo aluminija, v manjšem obsegu pa tudi z obdelavo lesa.  Razvijajo se v Evropski center odličnosti za celovite tehnološke rešitve aluminijastih komponent. Pod sloganom »Aluminiju dajemo sijaj« vrednost dodajajo izdelkom iz industrije bele tehnike, avtoindustrije, pohištvene industrije, industrije medicinske tehnike in opreme, elektroindustrije,… Na trgu so prisotni že vse od leta 1946.

V strategijo so si zapisali, da želijo biti do leta 2025 najboljši delodajalec v regiji, zato posebno skrb namenjajo svojim zaposlenim, spodbudnemu delovnemu okolju, dobrim medsebojnim odnosom in krepitvi ekipnega duha. Zaposlujejo okrog 400 ljudi, z njimi gradijo vzajemno partnerstvo. V letu 2021 so uspešno pridobili certifikat Družini prijazno podjetje in bili v izboru Podravsko podjetje leta izbrani za Naj zaposlovalca 2021.

Podjetje ima poleg certifikatov ISO 9001 – sistem vodenja kakovosti  in IATF 16949 – standarda za dobavitelje avtomobilske industrije, uspešno pridobljene certifikate ISO 14001 – sistem ravnanja z okoljem, ISO 50001 – sistem upravljanja z energijo in ISO 45001 – sistem zdravja in varnosti pri delu. Poleg tega ima status Pooblaščenega gospodarskega subjekta – AEO. Vse te sisteme ter sprejete ukrepe so povezali v celoto in v letu 2022 uspešno pridobili še pristopni krovni certifikat Družbeno odgovorno podjetje, ki jim bo v prihodnih letih kazal smernice za nadaljnji trajnostni razvoj in družbeno odgovornost podjetja.

Št. certifikata
0036/2022 - N1
Velja do:
11. november 2025

Status certifikata

  • Stopnja certifikata
    NAPREDNI 1
  • Organizacijsko upravljanje
  • Usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja
  • Medgeneracijsko sodelovanje
  • Zdravje in varnost pri delu